Onderhoud eettafel

Onderhoud eettafel

De tafelbladen hebben een luxueuze uitstraling.

Onderhoud eettafel

Eettafels zijn bedoeld voor dagelijks gebruik. Ontwerpen verschillen, maar hebben een gemene deler: bij ons komen mensen samen. De eetkamertafel is een plek waaraan gelachen wordt en gehuild, gegeten wordt en gedronken, gekliederd wordt en getekend. Om dat in alle rust te laten gebeuren, ligt de focus in de zoektocht naar een nieuwe eethoek ook zeker op de gebruiksvriendelijkheid. Een functionele, duurzame tafel, een gebruiksvoorwerp dat makkelijk te onderhouden is; daar schuift iedereen nog net even lekkerder bij aan.


Dyyk zet graag voor je op een rij hoe je jouw keramische of houten tafel zo goed mogelijk onderhoudt.


Hout

De laklaag op jouw houten tafel zorgt voor de belangrijkste bescherming. Welke kleur je ook kiest, van een naturel look, tot tabacco, tot zwart, het hout wordt beschermd door een laagje lak. Die voorkomt dat er vloeibaarheden in de tafel trekken. Met een vochtige doek haal je een omgevallen glas rode wijn zo van tafel, zonder enige sporen achter te laten.

Zorg er wel altijd voor dat je dit direct doet, met een beetje afwasmiddel en water. Dan blijft het blad mooi egaal en vrij van ringen. Door onderzetters te gebruiken help je het hout op z’n best te blijven. Toch een druppeltje? Iedere vorm van vocht moet snel worden weggehaald, want hout houdt uiteindelijk niet zo van water.


Onze tips:

  1. Veeg eventuele vlekken en vocht snel weg met een lichtvochtige doek en wat afwasmiddel
  2. Gebruik een onderzetter om het hout te helpen
  3. Laat een vlek niet lang liggen

Keramiek
Keramiek is steenhard. Maar ondanks de hoge stoot-en krasvastheid, twee belangrijke eigenschappen, betekent dit niet dat een keramische tafel altijd vrij blijft van beschadigingen. Om een kras of kring te voorkomen is het advies altijd om bekers en pannen op onderzetters te plaatsen. Een fruitmand of vaas? Graag een viltje.


Zie je een vlekje? Of valt er iets vochtigs over de tafel? De keramieken bladen zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek met water en zeep. Ook een keramische tafel mag natuurlijk wat extra aandacht krijgen. Daarvoor raden wij een Foam Cleaner aan, geschikt voor keramiek, HPL en glas.


Onze tips:

  1. Plaats bekers en pannen altijd op onderzetters
  2. Haal zo nu en dan een vochtige doek met wat zeep over de tafel
  3. Gebruik Foam Cleaner voor net dat beetje extra zorg