In de leer

In de leer

Het hoe en wat rond natuurproduct leder

Leer heeft net als stoffen bekleding zijn eigen kenmerken. De lange levensduur van het materiaal – zeker bij gedegen onderhoud – komt vaak als eerst naar voren. Ook is leder makkelijk te reinigen, vooral afgedekte leersoorten zijn goed beschermd en goed behandelbaar. Daarnaast zullen mensen die last hebben van allergieën bij een leren bank of stoel veel minder snel geprikkeld worden dan bij een stoffen meubel.

Tegenover die voordelen staan uiteraard ook enkele minpunten. Zo voelt het materiaal vaak bij de eerste aanraking wat kouder aan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stof (zacht en warm). Ook de kleurkeuze is bij leer kleiner; in een stoffen meubel zijn er nu eenmaal meer varianten beschikbaar.

We gaan nog even in op de afgedekte leersoorten. Een leersoort wordt als afgedekt beschouwd, als de kleine, typische huidkenmerken worden gecorrigeerd en weggehaald. Vervolgens gaat er een kunstmatige print over het leer, die ervoor moet zorgen dat de natuurlijke uitstraling weer terugkomt. De laklaag die daarna als laatste aan het leer wordt toegevoegd zorgt voor de nodige bescherming en maakt het leer goed te behandelen. Juist voor banken of fauteuils die veel en intensief worden gebruikt is afgedekt leer een zeer goede keuze.

Leer is in alles gericht op een lang leven. Door de duurzame behandeling van het natuurproduct, dat met zorg is uitgekozen door onze leerleveranciers, zorgt er niet alleen voor dat de kwaliteit gewaarborgd wordt, maar vooral dat de levensduur verlengd. Het is heel prettig als u na uw aankoop niet al te veel meer naar uw leren meubel hoeft om te kijken.

Leer beschrijft een deel van de identiteit van Dyyk. Het puur natuurlijke materiaal is door duurzame ver- en afwerking de ideale bekleding voor onze meubels. Vol karakter voegt een leren meubel een stevig design toe aan het interieur. De kracht die een leren fauteuil of bank uitstraalt, daar kun je eigenlijk niet omheen…

Nog meer leren over leer? Op de leerpagina van Dyyk vindt u meer informatie over en afbeeldingen van ons aanbod leersoorten.