De matte magie van Fenix

Matte magie | Fenix

Elegant, strakke look en onderhoudsvriendelijk.

Fenix is in alles typisch Dyyk. Dit nieuwe materiaal, dat veel wordt gebruikt voor tafelbladen, is een innovatief design, op zowel esthetisch als technisch vlak. De matte, elegante look straalt rust uit in uw eetkamer. In combinatie met witte of zwarte poten is deze tafel de designer van veel keukens. Wij leggen je in dit blog graag uit waarom fenix nou typisch Dyyk is!

De matte look zorgt voor een zeer lage lichtreflectie. Daardoor voelt het oppervlak zacht en vriendelijk aan, en laten vingerafdrukken niet duidelijk hun sporen achter. Een fenixblad ziet er verzorgd en strak uit: twee eigenschappen die het graag uitstraalt.

Het grote voordeel aan een fenix tafelblad is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Iedereen wil het liefst jarenlang kunnen blijven genieten van de strakke look van het blad. Maar een eettafel blijft een gebruiksartikel. Door regelmatige reiniging kunt u ervoor zorgen dat uw tafel jaar in, jaar uit op topkwaliteit blijft.

Hoe komt dit magische tafelblad tot stand? Fenix-producten bestaan voor het grootste deel uit papier (vaak rond de 60 procent) en daarnaast uit thermohardende hars. Door middel van een persproces, waarbij tegelijkertijd hitte en druk worden toegepast, wordt uiteindelijk een niet-poreus materiaal gecreëerd. Daar overheen komt een meerlaagse coating die dient ter bescherming en de egale en matte laag vormt.

Kleine krasjes in het tafelblad zijn zeer goed weg te werken met, jawel, een strijkijzer. Door middel van thermische herstelling kunt u kleine, niet al te diepe krassen in het blad eenvoudig wegwerken. De precieze handeling staat uitgebreid uitgelegd op de onderhoudspagina van fenix op onze website.

Ook alledaagse vlekken tasten het blad niet aan. Maak daarvoor gebruik van de beschikbare Fenix onderhoudsset.

Het fenix blad is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren. Ga naar de productpagina Ons Fenix en kies uw favoriet!.